Култура и етноси на Хавай

Хавай е едно от местата с най-разнообразни раси в света, тъй като тук няма мнозинство – всички са малцинство. При преброяването на населението през 2000 г., повече от 20% заявяват многоетносен произход, доста повече от всеки друг щат. Ще откриете “палитра” от етнически групи в Хавай, която включва хавайци, португалци, китайци, корейци, виетнамци, кавказци и японци.

Повече от половината от хавайското население е азиатско, почти също толкова e бялото население и около четвърт твърдят, че са хавайски потекло. Тъй като Хавай е станал дом на много различни етнически групи през последните 200 години, всяка етническа група е добавила частица от собствената си култура към местния живот.

Днес съвременната култура на Хавай е смесица от различни култури и етнически групи, които изграждат неговото уникално население. Вие също ще откриете разнообразие в хавайската кухня, която включва задушено говеждо, чоу фън, мен дуу, сукияки и португалски наденички.

Богатото наследство от култури в Хавай може да се проследи назад във времето до някогашните “дни на плантации” на островите, когато различни етноси мигрират в Хавай, за да търсят прехрана и подкрепа и да издържат разрастващите им се семейства.

Няма съмнение, че хавайската култура е оставила незалечима следа в хавайската история. От опитните новаторски методи за морски пътешествия в Полинезийско море до древните традиции на хавайската охана (семейство), ние не спираме да се учим от нашите предци.

Има много начини да се свържат съвременните исторически и културни дейности на всеки остров. Културата на Хавай има своите корени в традиционната култура на местните хавайци.

Хавайският език сега се изучава във всички хавайски училища и заветите на хавайската монархия все още отекват и днес. Съживяването на хавайската култура продължава да ни напомня, че миналото несъмнено определя настоящето.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company
QR Code Business Card