Завършиха морските изпитания на хеликоптера MRH90

Военноморските сили на Австралия първи в света са провели морски изпитания на европейския хеликоптер MRH90, съобщава Defense Aerospace. За изпитанията, проведени на хеликоптероносача Manoora, е бил необходим месец. В хода на морските тестове е проведена и проверка на способността на хеликоптера да излита и да каца на палубата.

Освен това, военните са провели проверка на системата за товарене и транспортиране на боеприпаси, а също и на подемните характеристики на машината. Всички изпитания са завършили без усложнения.

Сега на хеликоптера му предстои да получи сертификат, който ще позволи на ВМС в Австралия да експлоатират тези машини. Както уточнява DefPro, хеликоптерите MRH90 трябва напълно за заменят използваните в армията и във ВМС на Австралии машини UH-60 Black Hawk и SH-3 Sea King.

Решено е ВМС на страната ще получат 46 такива хеликоптера. Хеликоптерът MRH90 е способен да перевозва до 20 войника. Машината може да развива скорост до 300 километра в час, а продължителността (пробегът) на полета й е 800 километра.

На MRH90 е монтирана метеорологична радиолокационна станция, инфрачервени сензори и прибори за нощно виждане. Хеликоптерът е въоръжен с противоморски ракети и ракети “въздух-земя”.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company
QR Code Business Card