Намаляване на ядрения флот

По този въпрос Гордън Браун ще направи заявление по време на заседанието на Съвета по безопасност на ООН, на което ще се обсъждат мерки за неразпространението на ядерно оръжие и намаляването на съществуващите запаси, съобщава Би Би Си. При това Англия не възнамерява да обсъжда пълен отказ от своите ядрени сили.

Предполага се, че от четирите ядерни подводници на служба във ВМФ на Англия ще останат само три. На заседанието на Съвета по безопасност Браун ще призове също всички страни да съгласуват дългосрочен план за действия по създаването на свят без ядрено оръжие.

Заседанието на Съвета по безопасност, на което ще се обсъжда замяната на договора за неразпространение на ядрено оръжие, ще се проведе в четвъртък – на 24 септември. Заседанието ще бъде председателствувано от президента на САЩ Барак Обама.

Ангия ще се съгласи с опитите на правителството да намали бюджетния дефицит. В същото време експертите, които съпровождат премиера в Ню Йорк, смятат, че намаляването броя на ядерните подводници от четири на три няма да означава намаляване на военните разходи с 25%.

Понастоящем Англия разполага с четити атомни подводници от клас Vanguard. На всяка от тях се намират по 16 ядерни ракети от типа Trident, общото количество бойните глави се равнява на 192.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company
QR Code Business Card