Морето на дявола

Разбира се, че моряци, които са минали оттам, често фантазират, преувеличиват и даже послъгват. Но има факти, които не могат да бъдат отминати просто така и е неразумно да бъдат отричани. В Тригълника компасите “полудяват”, повреждат се ЕИМ, спират стрелките на навигационните прибори. Районът на “Бермудския триъгълник” (наречен още “морето на дявола”) и някои други се отличават с повишена неустойчивост на времето (климата). Така че не е изключено моряците да са станали жертва на внезапно налетял ги тайфун, цунами или някакво друго природно явление.

Или пък гигантски водни вихри, каквито неотдавна бяха забелязани в Саргасово море с помощта на изкуствените спътници на Земята. Всеки от тези вихри, състоящ се от студено ядро и кръгове от по-топли и студени води, достига диаметра над 100 км.

Тези вихри-пръстени забележимо влияят на времето (климата) в съответните области, даже предизвикват “дупка” в облачния слой, благодарение на което са забелязани от Космоса. Засега не е известно как се зараждат и как завършват съществуването си. Е, тогава не е ли възможно отвреме-навреме да се образуват гигатски фунии, които са способни да погълнат самотен кораб.

Някои специалисти отдавна подозират, че в триъгълниците периодически се образуват импулс – изхвърляне на енергия. Но каква? Не са фиксирани засега на местопроизшествията, а хипотезите се раждат в тишината на кабинетите.

В една от тях се твърди, че в Триъгълника някога е паднал огромен железомагнитен метеорит. Друга хипотеза се опира на идеята за претърпяло авария и потънало НЛО с огромни размери -подобно на пура с дължина 20 км. Третата версия също е космическа.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Морето на дявола”

  1. Феминист says:

    Жена пита мъжа си:
    - Скъпи, ако скоча във водата, ти ще се хвърлиш ли да ме спасяваш?
    Мъжът й:
    - А ако кажа “да”, ти ще скочиш ли?

Leave a Reply

*

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company
QR Code Business Card