Пирамиди под водата

Езерото Рок се намира на 40 км източно от Медисон (щат Уисконсин). В мрачни дни водата в езерото изглежда мътна и е невъзможно да се разгледа дъното му. Но през април 1936 г., при ясно време, д-р Морган, прелитайки над езерото със своя спортен самолет, случайно погледнал надолу и видял под водата очертанията на три големи обекта. Морган снишил самолета – и пред очите му се очертали отчетливите силуети на пирамиди с отсечени върхове!

След като вестниците съобщили за това събитие, изследователите се заинтересували от езерото Рок. Скоро на дъното на езерото се спуснал екип от водолази. Младият биолог У.Кенеди успял да разгледа под водата каменната стена на някакво съоръжение.

Ученият го обиколил и се убедил, че постройката има пирамидална форма. Той взел със себе си трофей – отломък от постройката. Но когато след време Кенеди се опитал да се върне при пирамидата заедно с колегите си, не успели да я намерят.

Няколко години по-късно още една група ентусиасти пристигнала при езерото Рок. Те носели със себе си и снаряжение. Подводните археолози обследвали цялото езеро и намерили първата пирамида!

Съоръжението имало правилна форма с правоъгълна основа с размери 9х10 м. Безусловно това било творение на човешки ръце. По-късно изследователите намерили още една постройка, която малко се отличавала по параметри от първата.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Пирамиди под водата”

 1. Мореплавател says:

  На палубата пътник крещи възторжено:
  - Вижте! Земя! Земя-я-я!
  Капитанът:
  - Ей, глупако, корабът още не е излазъл от пристанището…

 2. compass says:

  Много се смях на този виц. :)
  Опита ми в правенето на сайтове е показал, че понякога потребителите се държат точно като този пътник. :)

  Нямам предвид вас Мореплавател.

 3. M.B. says:

  Какво да се прави, не всички са опитни “морски вълци”:)

Leave a Reply

*

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company
QR Code Business Card