В Арктика е намерeн огромен хищник

По много параметри той е превъзхождал тиранозавъра – притежавал е четири плавника, 15-метрово тяло и е тежал 45 тона, имале тристенни 30-сантиметрови зъби. Челюстите на рептилията стискали със сила почти 15 тона. Черепът на плиозавъра бил намерен по време на разкопките в Арктика недалеко от архипелага Шпицберген през юни 2008 година.

Това откритие по право принадлежи на експедицията под ръководството на доктор Йюрн Хурум от Музея по естествознание на университета в Осло. Освен норвежците в тази област са работили също американски и британски специалисти.
Заедно с черепа им се удало да намерят и 20 000 фрагмента от скелета.

Авторите на откритията считат, че този хищник е заемал първо място в хранителната верига (както голямата бяла акула). Палеонтолозите са поразени от ципестите лапи, пресмятайки техните хидродинамични свойства, те стигнали до извода, че за предвижването на този гигант стигали две лапи. Обаче той имал четири!

Експериментите показали следното: използвайки двата чифта, Predator X достигал космическа скорост на придвижване. Както съобщава MEMBRANA, премиерата на документалния филм “Predator X” ще се състои по телеканала History Channel, а засега на неговия сайт може да се запознаете с материалите за плиозавъра, събрани в отделен раздел.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company
QR Code Business Card