Загадките на Бермудския триъгълник

Знаменитият Бермудски триъгълник отдавна вълнува въображението на човечеството наравно с пирамидите (на инките и на египтяните) и с изчезналата Атлантида. И досега не е ясно кога коварният Триъгълник е започнал събирането на своя “кървав данък”. Неизвестно е и по какъв начин става това. Известно е със сигурност само следния факт: ако съедините на картата с прави линии южния край на Флорида, Куба и Бермудските острови, ще получите тази геометрична фигура, в която от стотици години внезапно и безследно изчезва всичко, което попадне там.

Първите жертви на тази аномална зона са били испанските платноходи, извозващи злато от американските колонии. След тях на дъното легнали и плавателните съдове на търсачите на потънали богатства. Но световната си печална известност

Триъгълникът получил в ХIХ век, когато в неговите вълни намерили дрейфиращия кораб «Розали» с вдигнати платна, невредим багаж и ….в пълно отсъствие на екипаж. А в бордовия дневник на кораба не се намерило нито едно тревожно редче.

Точно като кохортата “Летящите холандци” бил случаят с бригантината “Мария Целеста”, която се появила ненадейно на същото място, на което била изчезнала месец преди това. Хората, които изследвали кораба, в хор твърдяли, че на борда не са намерени никакви следи от произшествие, които биха довели екипажа до бягство.

Акули, нападение на пирати, дяволски заговор – какво ли е станало причина за гибелта на хората? Най-рационалното обяснение на случилото се звучало така: “Корабът заседнал в плитчина, екипажът се евакуирал с лодки, но се е вдигнала буря и пратила хората на дъното, а корабът – на “свободно плаване””.
Тази версия не успокоила никого.

Майките и съпругите отчаяно се молели за моряците, плаващи по опасния маршрут, но с молитви не могат да се спасят всички. Печалният списък на изчезналите без вест в този район растял, а развитието на корабоплаването и на самолетостроенето в ХХ век го увеличил в пъти.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Загадките на Бермудския триъгълник”

  1. Todor says:

    Za men ima i imam rodnina koito e prejivql tykova neshto.Postoqnno mu se previjdali nqkakvi hora,koito bili kato istinski vse edno sa ot plut i kryv.V sledvashtiqt mig gi nqmalo!!!

Leave a Reply

*

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company
QR Code Business Card